Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Staten vil være en stor eier i utskilt Agri fra Norsk Hydro ASA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

- Gjennom utskillelsen av denne virksomheten legges grunnlaget for et nytt norskbasert børsnotert selskap med aktiviteter over hele verden, sier nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen. (28. november 2003)

Pressemelding

Nr.: 69/03
Dato: 28. november 2003
Kontaktperson:
Informasjonssjef Øistein Øisjøfoss, tel. 22 24 01 25/915 78 492

Staten vil være en stor eier i utskilt Agri fra Norsk Hydro ASA

I en proposisjon fremmet i dag foreslås det at Stortinget samtykker til at Nærings- og handelsdepartementet får fullmakt til å stemme for styrets forlag om utskillelse av mineralgjødselsvirksomheten på en ekstraordinær generalforsamling i Norsk Hydro ASA.

- Gjennom utskillelsen av denne virksomheten legges grunnlaget for et nytt norskbasert børsnotert selskap med aktiviteter over hele verden. Regjeringen ønsker å videreføre statens rolle som en betydelig eier av denne virksomheten, også som et selvstendig børsnotert selskap. Vi legger opp til at staten skal eie minst 33,4% av det nye selskapet, sier nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen.

- Gjennom en fisjon av Norsk Hydro ASA og mineralgjødselsvirksomheten forventer vi at begge selskap blir bedre i stand til å nå sine mål, og at dette har en positiv effekt for statens aksjeverdier, legger næringsministeren til.

Utskillelsen vil resultere i et norskbasert selskap med virksomhet i over 50 land som vil være blant de ti største selskapene på Oslo Børs.

Staten vil fortsatt eie 43,8 prosent av aksjene i Norsk Hydro ASA.

Til toppen