Historisk arkiv

Økt satsing på renseteknologi for gasskraftverk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Regjeringen styrker forskningen på renseteknologi for gasskraftverk med 30 millioner kroner over Olje- og energidepartementets budsjettforslag for 2004. (08.10.03)

Pressemelding

Nr.: 111/03
Dato: 08.10.2003

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Økt satsing på renseteknologi for gasskraftverk

Regjeringen styrker forskningen på renseteknologi for gasskraftverk med 30 millioner kroner over Olje- og energidepartementets budsjettforslag for 2004. Samlet vil Regjeringen neste år sette av 50 millioner kroner til dette formålet.

- Regjeringens strategi for å realisere gasskraftverk med CO 2-håndtering er et viktig element i arbeidet med å styrke energiforsyningen på en måte som gjør at vi også kan nå klimamålsettingene våre. Den økte satsingen viser Regjeringens vilje til å prioritere dette området, sier olje- og energiminister Einar Steensnæs.

Regjeringen la i St.meld. nr. 9 (2002-2003) Om innenlands bruk av naturgass mv. frem en strategi for å fremskynde gasskraftverk med CO 2-håndtering. Stortinget behandlet meldingen før sommeren og sluttet seg i hovedsak til Regjeringens opplegg. Strategien baserer seg på flere elementer i tillegg til den betydelige satsingen på forskning og utvikling:

  • Statlig tilskudd til teknologi- og produktutvikling
  • Investeringsstøtte for gasskraftverk med CO2-håndtering
  • Etablering av et statlig innovasjonsselskap
  • Utredning av statlig deltakelse i utvikling og drift av infrastruktur for CO 2, samt tilrettelegging for å bruke CO 2 til trykkstøtte, eventuelt deponering.