Historisk arkiv

Prinsessefødselen kunngjort i ekstraordinært statsråd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

I ekstraordinært statsråd i dag meddelte Kronprinsregenten at kronprinsessen 21. januar 2004 nedkom med en datter. Kronprinsregenten sa at det i samråd med Kongen er bestemt at den nyfødte prinsessen skal hete Ingrid Alexandra, og ba om Statsrådets tilslutning til det. (22.01.04)

Pressemelding

Nr.: 10/2004
Dato: 22. januar 2004

Prinsessefødselen kunngjort
i ekstraordinært statsrådI ekstraordinært statsråd på Slottet i dag, meddelte Kronprinsregenten, kronprins Haakon, at kronprinsesse Mette-Marit onsdag 21. januar 2004 kl. 09.13 nedkom med en datter. Kronprinsregenten uttalte at det i samråd med Kongen er bestemt at den nyfødte prinsessen skal bære navnet Hennes Kongelige Høyhet Ingrid Alexandra, og ba om Statsrådets tilslutning til det.

Statsministeren fremførte på Statsrådets vegne Regjeringens lykkeønskninger og uttalte:

”Det er med stor glede Regjeringens medlemmer har mottatt meddelelsen fra Deres Kongelige Høyhet om at Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit har født en datter. Vi ber om å få bære frem våre hjerteligste lykkeønskninger til barnets foreldre og Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja. Det er en stor nasjonal begivenhet at det er født en arving til Norges trone og at arvefølgen i et nytt slektledd er sikret. Fødselen er en historisk begivenhet, siden det er første gang en datter av Norges kronprinspar blir født som tronarving. Den nye prinsesse vil bli møtt med folkets gode ønsker. Vi uttrykker håp om at hun må bli til glede for sine foreldre og sin familie, og at hun må vinne en plass i folkets hjerter”.

Statsministeren ga på Regjeringens vegne tilslutning til det foreslåtte navn.

Kronprinsregenten tilkjennega at navn og fødselstid i samsvar med Grunnloven § 6 ville bli meddelt det 148. ordentlige Storting.