Historisk arkiv

Norsk bistand 50 år. Utstillingsåpning og festforestilling 26. februar er startskuddet for markeringene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 22/2002
Dato: 29.01.02

Norsk bistand 50 år. Utstillingsåpning og festforestilling 26. februar er startskuddet for markeringene.

I 2002 er det 50 år siden Stortinget vedtok å opprette "fondet for hjelp til underutviklede land". Dette ble starten på norsk utviklingssamarbeid som skal markeres på en rekke måter i året som kommer. Først ut er åpningen av en vandreutstilling med påfølgende festforestilling i Oslo Konserthus tirsdag 26. februar kl. 18.30. Kronprinsparet og statsminister Bondevik vil være blant de tilstedeværende gjester. HKH Kronprinsen åpner festforestillingen og statsminister Bondevik vil være hovedtaler. Vert for arrangementet er utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson. Hun vil åpne vandreutstillingen kl 18.30.

Festforestillingen vil som første arrangement by på et spennende program med talere og artister fra inn- og utland. Av sentrale bidragsytere kan nevnes Herborg Kråkevik, Mari Boine Group, Triluk Gurtu (India) og Femi Kuti (Nigeria). Forestillingen vil inneholde en blanding av fest og alvor. Dette er en fin en anledning til å takke de som har gjort en innsats i kampen for verdens fattige.

4. mars arrangeres et seminar der Regjeringens handlingsplan for fattigdomsbekjempelse blir lansert, og hvor den kjente indiske økonomen og Nobelprisvinneren i økonomi Amartya Sen vil delta.

UD vil komme tilbake med en mer detaljert oversikt over arrangementene i markeringsåret i en senere pressemelding.

Pressekontakt: Jon Mørland, informasjonssjef, 90 77 02 06

For kontakt med artistene vennligst kontakt Rikskonsertene v/Tom Gravlie, 22 01 55 33