Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

300.000 kroner til Benjamins Minnefond

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utdannings- og forskningsdepartementet

Regjeringen overrakte i dag 300 000 kroner til stiftelsen Benjamins Minnefond. Fondet har som mål å fremme forebyggende antirasistisk arbeid.(26.05.05).

Pressemelding

Nr.: 39-05
Dato: 26.oktober

300.000 kroner til Benjamins Minnefond


Regjeringen overrakte i dag 300 000 kroner til stiftelsen Benjamins Minnefond. Benjamins Minnefond ble opprettet etter Benjamin Hermansens død på Holmlia i Oslo 26. januar 2001. Fondet har som mål å fremme forebyggende antirasistisk arbeid.

Midler fra Benjamins Minnefond kan søkes av ikke-profesjonelle til antirasisme- og kulturtiltak som har til hensikt å øke forståelsen mellom forskjellige kulturer og bekjempe rasisme i Norge. Barne- og ungdomsarbeid prioriteres. Fra 2002 til 2004 har et 30-talls ulike organisasjoner og enkeltpersoner fått midler fra fondet.

Midlene fra regjeringen overføres fra Utdannings- og forskningsdepartementet. Statsråd Kristin Clemet er på reise i Japan, og i hennes fravær sto justisminister Odd Einar Dørum for overrekkelsen av pengene.

  • Regjeringen mener fondet bidrar til å belønne og oppmuntre til lokalt engasjement blant barn og unge for et inkluderende samfunn og økt tverrkulturell forståelse. Dette ønsker vi å støtte, sa statsråd Dørum ved overrekkelsen i lokalene til Antirasistisk Senter i Oslo sentrum.

Støtten til fondet må også ses i sammenheng med regjeringens øvrige arbeid på dette feltet. Gjennom Handlingsplan mot rasisme og diskriminering (2002-2006) er skolene oppfordret til å markere dagen for Holocaust (27. januar). På Holocaustdagen premieres en skole som har utmerket seg i innsatsen mot rasisme og diskriminering. Prisen har fått navnet Benjaminprisen og ble første gang delt ut av statsministeren i 2003.

For mer info om fondet, se http://www.benjaminsminnefond.no/.

For mer info om departementet og Utdanningsdirektoratets arbeid innen feltet, se http://lom.utdanningsdirektoratet.no/.

Til toppen