Historisk arkiv

Bedre sikkerhet til sjøs

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Regjeringen foreslår 70 millioner kroner for å bedre sikkerheten og beredskapen langs kysten. Tiltakene favner vidt, fra elektroniske sjøkart, overvåking og bedre merking av farledene til skipskontroll og styrking av oljevernberedskapen. (11.10.01)

Pressemelding

Dato: 11.10.01

Bedre sikkerhet til sjøs

Regjeringen foreslår 70 millioner kroner for å bedre sikkerheten og beredskapen langs kysten. Tiltakene favner vidt, fra elektroniske sjøkart, overvåking og bedre merking av farledene til skipskontroll og styrking av oljevernberedskapen.

- Dette er et vesentlig bidrag i arbeidet med å etablere en helhetlig og styrket miljøvernpolitikk for hav-og kystområdene, sier miljøvernminister Siri Bjerke.

De 70 millionene skal gå over flere departementers budsjett. Miljøverndepartementet vil bruke 20 millioner kroner på å bedre dekningen av elektroniske sjøkart. I løpet av 2003 skal kysten fra svenskegrensen til og med Trøndelag være dekket med elektroniske sjøkart. I løpet av 2006 skal den elektroniske sjøkartleggingen være fullført.

I tillegg vil Miljøverndepartementet bruke 15 millioner kroner til oljevernberedskapen. Pengene vil bli brukt til kjøp av nytt oljevernutstyr og til kurs og oljevernøvelser, spesielt i nordområdene.

Det foreslås også å bruke 20 millioner kroner til å starte etableringen av det nye internasjonale systemet for identifisering og overvåking av skip. Sjøfartsdirektoratet vil få 10 millioner kroner til arbeidet med tilsyn og kontroll av norske skip.

Til arbeidet med bedre merking av farledene foreslås bevilget fem millioner kroner. Hurtigbåtledene vil bli prioritert.

Regjeringen vil ta opp disse temaene i en egen Stortingsmelding om hav og kystmiljø.

Kontakt

Avd.dir. Per Schive, tlf 22 24 58 14