Historisk arkiv

Første kongebesøk på Statsministerens kontor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 8/2001
Dato: 22. januar 2001

Første kongebesøk
på Statsministerens kontor


Tirsdag 30. januar skrives det et stykke konstitusjonell historie på Statsministerens kontor. For første gang siden kontoret i 1945 fikk fast tilhold i Regjeringskvartalet i Oslo, får det besøk av Norges konge. Under besøket vil kong Harald og dronning Sonja få vite mer om Statsministerens kontors sentrale rolle i regjeringsapparatet.

Kongen og dronningen tas imot av statsminister Jens Stoltenberg, hans politiske stab og kontorets faste stab under ledelse av departementsråd Bjørn T. Grydeland. I løpet av de to timene besøket varer, vil kongeparet bli orientert om regjeringens og kontorets arbeid, og se nærmere på regjeringens og kontorets lokaler i høyblokken i Regjeringskvartalet. Det vil også bli servert lunsj.

Det er likevel ikke første gang kong Harald og dronning Sonja besøker Statsministerens kontor. Som kronprinspar besøkte de kontoret 11. desember 1975, og ble tatt imot av statsminister Trygve Bratteli.


Priv. til red.: Kongen og dronningen kommer til høyblokken i Regjeringskvartalet tirsdag 30. januar kl. 13.00, og mottas av statsministeren og departementsråden utenfor hovedinngangen (mot Akersgaten). Det er fotomulighet.

En pressepool har mulighet til å arbeide når kongeparet like etter ankomst kommer til salongen i 17. etasje, og under første del av statsministerens orientering i statsrådsalen i samme etasje. Poolen består av 1 fotograf og 1 reporter fra henholdsvis Aftenposten, APOR, Dagbladet, NRK eller TV2, NTB/Scanpix, VG og Se og Hør. NB: seneste fremmøte for poolen er kl. 12.40. Poolen har ikke mulighet til å dekke ankomsten utenfor hovedinngangen.

Kongen og dronningen forlater Statsministerens kontor kl. 15.00. Det er fotomulighet idet de følges ut av høyblokken av statsministeren og departementsråden.