Historisk arkiv

Statsminister Jens Stoltenberg om terrorangrepene i USA:- En ufattelig katastrofe

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 173/2001
Dato: 11. september 2001

Statsminister Jens Stoltenberg om terrorangrepene i USA:

- En ufattelig katastrofe


- USA er i ettermiddag blitt utsatt for et bredt anlagt terrorangrep. Det som utspiller seg i New York, Washington og andre steder i USA tyder på en terrorhandling verden aldri har sett maken til. Vi er vitne til en ufattelig katastrofe som ryster og opprører en hel verden.

Det sier statsminister Jens Stoltenberg tirsdag kveld, etter meldingene om de omfattende terrorhandlingene i New York og Washington DC.

- Dette er et angrep på USA og det amerikanske folk. Men det er også et angrep på det åpne demokratiske samfunn. Alle demokratier har nå et ansvar for å stå sammen i en kompromissløs kamp mot internasjonal terrorisme, sier statsministeren.

- USA er Norges nærmeste allierte. Mange nordmenn oppholder seg i USA og våre bånd til det amerikanske folk er mange og nære. På vegne av den norske regjeringen vil jeg ta den kraftigste avstand fra de terrorhandlinger som er utført. Jeg vil uttrykke vår solidaritet med det amerikanske folk og sende den norske regjeringens dype medfølelse til de tusener av mennesker som er rammet, sier statsminister Jens Stoltenberg.

På vegne av den norske regjering sendte statsministeren tirsdag følgende kondolanse til USAs president, George W. Bush:

”På vegne av den norske regjering vil jeg få uttrykke sjokk og sorg etter det massive terrorangrepet mot Amerikas forente stater. Vi fordømmer på det sterkeste disse barbariske handlingene, som har rammet et stort antall uskyldige sivile.

USA er Norges nære allierte. Jeg vil få uttrykke vår solidaritet med det amerikanske folk og den amerikanske regjeringen. Terrorhandlingene er et direkte angrep mot demokratiet og mot våre samfunn. De understreker viktigheten av å stå sammen mot alle former for terrorisme.

Jeg vil få uttrykke min dypeste kondolanse med familiene til de som er rammet og overfor det amerikanske folk.”