Historisk arkiv

Solveig Horne ny barne-, likestillings- og inkluderingsminister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Solveig Horne (44) fra Fremskrittspartiet blir ny barne-, likestillings- og inkluderingsminister.

- Nå tar jeg fatt på denne viktige oppgaven. Regjeringen har en god og solid plattform for hvordan vi skal føre Norge i en ny retning. Jeg gleder meg til å starte arbeidet i dette viktige departementet, sier Solveig Horne. 

Horne er født i Haugesund, og ble fast stortingsrepresentant for Rogaland fra 2005 etter å ha vært vara stortingsrepresentant i perioden før. I løpet av sin tid på Stortinget har hun blant annet vært første nestleder i Familie- og kulturkomiteen (2009-2013) og medlem av Justiskomiteen (2005-2009). Horne har også vært medlem av Sola formannskap og Fylkestinget i Rogaland i flere perioder.

Maria Hoff Aanes (36) (FrP) er utnevnt til statssekretær for barne-, likestillings- og inkluderingsministeren. Hoff Aanes kommer fra jobb i NHO. Ronny Røste (47) (FrP) er ansatt som statsrådens politiske rådgiver. Røste kommer fra en stilling som spesialrådgiver ved Fremskrittspartiets hovedkontor.

Pressekorpset møtte (f.v.) statsråd Solveig Horne, statssekretær Maria Hoff Aanes (FrP) og politisk rådgiver Ronny Røste (FrP). (Foto: E. Johansen, BLD)