Historisk arkiv

Koronosituasjonen

Innledning på pressekonferanse for barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstads innledning på pressekonferanse for barn om korona-viruset, onsdag 15. april 2020.

Sjekkes mot framføring.

Hei alle sammen!

Det har vært noen veldig rare uker etter at skoler, barnehager og fritidsaktiviteter stengte.

I starten var det kanskje kjekt å slippe skolen, og ha litt roligere dager.

Men etter hvert ble det kanskje litt mer kjedelig. Litt kjedelig å ikke kunne være sammen med alle vennene, gjøre skolearbeidet hjemme – og det var kanskje vanskelig uten å få så mye hjelp fra læreren. Eller ikke få lov til å gå på handballtrening eller korpsøving eller det du liker å gjøre.

Men jeg må si jeg er veldig imponert over hvor flinke dere er til å vaske hender, til å holde avstand og til å ikke være for mange venner sammen. Hvis alle er like flinke fortsatt framover, så kan vi raskere komme tilbake til en mer normal situasjon.  

Jeg blir glad når jeg ser alle de fine tingene dere gjør for hverandre i denne tiden. Jeg har sett at dere har tegnet mange fine regnbuetegninger som henger rundt på vinduer og på vegger der det står at alt skal bli bra. Og jeg har også sett mange fine måter dere bryr dere om hverandre på og viser at dere er glad i hverandre på.

Min jobb er å jobbe for at alle barn har det bra. Og for de aller fleste så har nok denne tiden bare vært litt ekstra kjedelig. Men for noen barn så er den veldig vond. Det kan være fordi at de har bekymringer eller fordi de ikke har det godt hjemme.

Foreldre skal passe på at ungene har det bra, men det er noen foreldre som ikke klarer det. Derfor er det viktig at du vet at det er hjelp å få!

  • Du kan snakke med læreren din selv om skolen er stengt. Og hvis foreldrene dine eller du ikke har det så bra, så kan det være at du kan gå på skolen likevel.
  • Du kan også snakke med noen andre voksne som du stoler på.
  • Og hvis du ikke har noen, så kan du ringe 116 111 eller chatte på 116111.no. Da får du kontakt med noe som heter Alarmtelefonen, og de kan hjelpe deg.

Nå i påska er det mange som har snakket med Alarmtelefonen. Og det er jeg veldig glad for. Fordi det å snakke med noen om det som er vanskelig, kan gjøre det enklere.

Ting er litt rart for oss alle nå. Og da blir jeg så glad for at mange bruker denne tiden på å gjøre gode ting mot hverandre. Vi må fortsette å ta kontakt med hverandre selv om vi må ikke kan treffes som før – da blir vi mindre ensomme.

Og nå er jeg veldig spent på alle spørsmålene dere har, for jeg vet at de er gode og ofte litt vanskelige å svare på!