Historisk arkiv

Forsvarsministeren mottok helikopter-anbefaling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Det er tydelig at NH90 ikke kan levere den kapasiteten Forsvaret har behov for. For meg er det viktig at vi finner gode løsninger for både fregattene og for Kystvakten, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Norge har bestilt 14 helikoptre av typen NH90. Seks helikoptre er planlagt til fregattene og åtte er planlagt til Kystvakten. Forsvarssjefen anbefaler nå å prioritere samtlige NH90-helikopter til fregattene. I motsetning til fregattene, kan Kystvaktens behov dekkes av alternative, sivile systemer.

- Det er bra at vi har gått grundig inn i dette. Jeg har akkurat mottatt anbefalingen, og den skal jeg sette meg ordentlig inn i før jeg konkluderer, sier forsvarsministeren.

Det første helikopteret i endelig versjon er nylig levert, og ytterligere sju helikoptre i denne endelige versjonen skal leveres i løpet av 2018 og 2019. Helikopteret er således under innfasing og det gjenstår mye før NH90-systemet er i full drift. Derfor er det også usikkerhet omkring tilgjengelig flytimer for flåten av NH90 totalt sett.

- Vårt fokus er å finne gode løsninger for å få best mulig forsvarsevne, sier forsvarsministeren.