Historisk arkiv

Presseinformasjon:

Lanserer debatt om framtidas utenriks- og sikkerhetspolitikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sparker i gang diskusjonen om Norges framtidige utenriks- og sikkerhetspolitikk under et åpent møte på Litteraturhuset mandag 8. februar. Med i panelet er Kate Hansen Bundt, Ulf Sverdrup og Rolf Tamnes.

Nett-tv Veivalg i norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk

Se sendingen her

Se sendingen her

Voldelig ekstremisme, flyktningstrøm, maktskifter i den etablerte verdensorden, destabilisering i våre nærområder. Utfordringene er store og en verden i rask endring krever nytenkning.

- Vi må tilpasse oss en verden i rask omskiftning. Vi må prioritere. Vi må definere tydelig hva som er i norsk interesse. Vi må ta noen viktige veivalg, sier Brende og Eriksen Søreide i en felles uttalelse.

Debatten mandag er det første av flere åpne møter som skal arrangeres rundt om i landet. Målet er å engasjere til felles tenkning og en oppfordring til å komme med innspill til arbeidet som nå gjøres med å skrive en ny stortingsmelding om landets utenriks- og sikkerhetspolitikk, den såkalte Veivalg-meldingen. Arbeidet er allerede i gang, og meldingen legges fram om et års tid. Flere steder rundt om i landet blir fagpersoner, forskere, studenter og andre interesserte oppfordret til å delta i diskusjonene.

Til Litteraturhuset i Oslo kommer Kate Hansen Bundt, generalsekretær for Den Norske Atlanterhavskomité, Ulf Sverdrup, direktør for Norsk utenrikspolitisk institutt (Nupi) og Rolf Tamnes, professor på Institutt for forsvarsstudier (IFS). Moderator: Elin Sørsdahl.

Tid: Mandag 8. februar kl. 17.00-18.30
Sted: Litteraturhuset, Oslo

For reservering av presseplasser, kontakt ane.lunde@mfa.no.

Arrangementet vil bli overført på regjeringen.no/nett-tv. Følg #Veivalg på Twitter

Pressekontakt UD: Ane Haavardsdatter Lunde, 976 71 250
Pressekontakt FD: : Pressevakten 23 09 60 11 / fdinfo@fd.dep.no