Forsiden

Historisk arkiv

Flere åpningsdager for Vinmonopolet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsdepartementet sender mandag 27. januar på høring forslag om at Vinmonopolet kan holde åpent på jul-, nyttårs-, påske- og pinseaften.

Det foreslås også å åpne for at Vinmonopolet og dagligvarebutikker kan selge alkohol på valgdager og dager for folkeavstemning.

– Vi forenkler regelverket og legger til rette for å gjøre åpningstidene til Vinmonopolet mer publikumsvennlige. Når det er mulig å handle øl i butikkene disse dagene, bør det også være mulig å handle vin, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

– Vinmonopolet er et av de viktigste virkemidlene vi har i alkoholpolitikken, men legitimiteten til Vinmonopolet er knyttet til at det oppfattes som en moderne, serviceinnstilt kvalitetsleverandør. Derfor mener jeg at det er viktig at vi hele tiden vurderer om det er behov for justeringer i rammevilkårene, slik at vi sikrer et godt og levedyktig monopol, sier Høie.

Høringsinstansene blir også bedt om å vurdere om det bør gjøres endringer i regelverket for når det kan skje utlevering av alkoholholdig drikke bestilt via internett eller telefon fra Vinmonopolet. I dag må utlevering av varer bestilt fra Vinmonopolet på nett eller telefon skje i Vinmonopolets åpningstid.

Høringsfristen er 28. april 2014.

Les høringsdokumentene om endringer i alkoholloven – åpningsdager for salg av alkoholholdig drikk mv.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter