Historisk arkiv

Toppmøte om ungdom og psykisk helse 27.–28. februar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Andelen barn og unge som rapporterer om psykiske plager i ungdomsårene er høy i alle de nordiske landene. Nordisk ministerråd og regjeringen tar opp dette på toppmøte om psykisk helse 27. februar og på konferanse om ungdom, arbeid, utdanning og psykisk helse 28. februar.

På toppmøtet presenteres det kunnskap om unges psykiske helse og livskvalitet i Norden, hva slags samfunnsforhold som har betydning for denne, og unges mening om årsaker og mulige løsninger. Foto: Rebecca Ravneberg, Helsedirektoratet.

Møtet vil også handle om hva som kan gjøres for å fremme god psykisk helse og livskvalitet og forebygge psykiske helseplager hos unge i Norden gjennom eksempler på folkehelsearbeid i noen av de nordiske landene.

Nordisk toppmøte om psykisk helse 27. februar 2017

  • Målgruppe: Beslutningstakere, ledere og  ansatte i offentlig sektor, ansatte i forsknings- og kompetansemiljøer og frivillige organisasjoner.
  • Program for dagen (PDF-fil hos NAV)

Nordisk konferanse om ungdom, arbeid, utdanning og psykisk helse 28. februar 2017

  • Målgruppe: Beslutningstakere, ledere, fagfolk og forskere fra sektorene arbeid, velferd og utdanning samt arbeidsgiver-, arbeidstaker- og brukerorganisasjoner.
  • Program for dagen (PDF-fil hos NAV)

Det er stor interesse for deltakelse og begge konferansene er fulltegnet. Sannsynlighet for å få plass er liten, men du kan stå på venteliste.

Emneknagger på Twitter: #unginorden og #norden2017

Mer om toppmøtet og konferansen hos NAV