Historisk arkiv

Godtar koronasertifikat fra Nord-Irland fra 18. august

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Norge vil fra onsdag 18. august klokken 15:00 godta koronasertifikat fra Nord-Irland. Da tas løsningen for å verifisere QR-koden i Nord-Irlands koronasertifikat i bruk på grensen.

San Marino og Vatikanstaten er nå en del av EUs løsning med verifiserbare koronasertifikat, slik at disse sertifikatene også aksepteres i Norge.

Det betyr at personer fra disse landene som er fullvaksinert med vaksiner godkjent av den europeiske legemiddelmyndigheten EMA, kan reise fritt inn i Norge. Det samme gjelder de som har gjennomgått koronasykdom de siste seks månedene. De slipper da innreisekarantene, og trenger ikke å ha med attest på negativ test, fylle ut innreiseregistreringsskjema eller ta test på grensen.

Reisende fra Nord-Irland med gyldig koronasertifikat som er på karantenehotell i Norge når endringen trer i kraft onsdag, kan forlate hotellet.

Den nord-irske koronasertifikat-løsningen er veldig lik Wales og Englands løsning. Koronasertifikat fra disse landene ble godtatt for innreise til Norge 12. august.