Historisk arkiv

Nyheter

Utnevner statssekretær for covid-19-saker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Politisk rådgiver Saliba Andreas Korkunc er i statsråd utnevnt til statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet med ansvar for covid-19-saker. Thordis Marie Widvey Haugen blir ny politisk rådgiver for helse- og omsorgsminister Bent Høie.

- Som statssekretær vil Korkunc ha et spesielt ansvar for å følge opp covid-19-sakene i Helse- og omsorgsdepartementet. Som min politiske rådgiver har han allerede vært tett på dette arbeidet, og nå vil han få mulighet til å følge opp dette arbeidet enda tettere, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Saliba Andreas Korkunc er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han har vært politisk rådgiver for Høie siden oktober 2017. Tidligere har han blant annet vært politisk rådgiver for helsebyråden i Bergen, og stabssjef for byrådslederen i Bergen.

Samtidig slutter statssekretær Frøydis Høyem.

- Frøydis Høyem har hatt spesielt ansvar for å jobbe med eldrereformen Leve hele livet, og har gjort en stor innsats for gjennomføringen av reformen i kommunene. Jeg vil takke henne for en svært god jobb i det året hun har sittet som statssekretær. Hennes oppgaver innen eldre og folkehelse vil fortsatt ha høy prioritet i departementet, sier Høie.

Høies nye politiske rådgiver Thordis Marie Widvey Haugen kommer fra stillingen som nestleder i politisk avdeling i Høyres stortingsgruppe og rådgiver for Høyres helsefraksjon. Hun har vært ansatt på Stortinget siden høsten 2017, og har en master i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.