Historisk arkiv

Et løft for brannsikkerheten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) har i dag, på vegne av det norske folk, mottatt en gave på 350 millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen til brannsikkerhetsarbeid.

Anders Anundsen mottar den i dobbelt forstand store sjekken fra Unn Dehlen, administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen. I midten Dag Botnen, prosjektleder for «Det store brannløftet» og brannsjef i Hallingdal brann- og redningsteneste IKSAnders Anundsen mottar den i dobbelt forstand store sjekken fra Unn Dehlen, administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen. I midten Dag Botnen, prosjektleder for «Det store brannløftet» og brannsjef i Hallingdal brann- og redningsteneste IKS. (Foto: Paal Mork-Knutsen, Gjensidigestiftelsen) 

– Dette er en fantastisk flott gave som vil skape større trygghet i hverdagen, og en gave som utvilsomt vil ha stor betydning for samfunnssikkerheten og beredskapen, sier Anundsen. 

Midlene er en del av stiftelsens satsing «Det store brannløftet», og skal gå til forskning og utvikling, brannforebyggende tiltak, materiell og utvikling av nye brannbiler og kompetanseheving. 

– På vegne av hele det norske folk er jeg svært glad og takknemlig for at Gjensidigestiftelsen gjennom «Det store brannløftet» har valgt å satse på brannsikkerhet, sier statsråden. 

Les mer om det store brannløftet på www.brannloftet.no.