Historisk arkiv

Regjeringen sørger for helikopterløsning for politiet i nord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

Politiet har gjennomført en anbudsprosess for å sikre at politiets helikopterberedskap opprettholdes når Forsvarets Bell-helikoptre flyttes fra Bardufoss til Rygge.

Magne Kongsvik i Airlift og Knut Smedsrud i Politidirektoratet trykker hender etter å ha signert avtalen. De er flankert av justis- og beredskapsminister Jøran Kallmyr og samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde.
Magne Kongsvik i Airlift og Knut Smedsrud i Politidirektoratet trykker hender etter å ha signert avtalen. De er flankert av justis- og beredskapsminister Jøran Kallmyr og samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Foto: JD

Kontrakten mellom Airlift og Politidirektoratet ble signert i dag med justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) og samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP) til stede.

– Dette helikopteret vil bli en viktig ressurs for politiet i Nord-Norge. Jeg er derfor glad for at avtalen nå er signert, sier justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp).

Helikoptrene som i hovedsak vil bli benyttet er av typen AW 169. Dette er den samme modellen som politiets egne helikoptre. Helikoptrene har en rekkevidde på over 470 kilometer, og kan ta med 6 tjenestepersoner med utstyr.

– Norge er et stort land, helikoptre er avgjørende for å sikre god beredskap. Denne avtalen styrker beredskapen i nord, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP).

Avtalen har en varighet på fire år med opsjon på tre år. Avtalen sikrer politiet en tilgang på helikopter som står på en times beredskap gjennom hele året. Helikoptrene vil operere fra Tromsø lufthavn og totalt støtte tre politidistrikt; Troms, Nordland og Finnmark. Avtalen trer i kraft fra 1. mai 2020.