Historisk arkiv

Norske studenter slipper å betale for karantenehotell

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

Fra og med 27. mai slipper norske studenter som kommer hjem fra studieopphold i utlandet å betale egenandelen for eventuelt opphold på karantenehotell.

-Smittesituasjonen endres raskt, og vi må tilpasse regelverket for hvem som skal være på karantenehotell tilsvarende. Nå er det smittesituasjonen i landet du befinner deg i som avgjør om du må i karantene eller ikke, og hvor lenge du må være der. Jeg forstår at det kan være vanskelig for studenter å ta regningen for karantenehotell og er glad for at vi nå kan presentere denne løsningen, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland H).

Regjeringen innfører et tillegg til covid-19-forskriften § 22, som innebærer fritak fra egenandel for norske studenter på studieopphold i utlandet som ved ankomst til Norge må oppholde seg på karantenehotell i karantenetiden.

Norske studenter som kommer hjem fra studieopphold i utlandet og som oppholder seg på karantenehotell i karantenetiden etter § 5 skal ikke betale egenandel.

- Dette er en gladnyhet for alle norske studenter i utlandet. Det er ingen tvil om at en firesifret regning gjør et innhogg i studentlommeboken, men nå kan altså norske studenter planlegge hjemreisen med trygghet om at vi dekker et eventuelt opphold på karantenehotell for dem, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).