Historisk arkiv

Nyheter

Petter Skarheim ny departementsråd i Kunnskapsdepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Petter Skarheim (53) er i statsråd i dag utnevnt til departementsråd i Kunnskapsdepartementet. Skarheim kommer fra stillingen som direktør i Utdanningsdirektoratet.

– Petter Skarheim har lang erfaring fra ulike deler av sentralforvaltningen. Med hans brede innsikt i kunnskapssektoren, vil han gjøre en god jobb som departementsråd, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Skarheim vil etter planen tiltre stillingen 18. mai. Den kommende departementsråden kjenner utdannings- og forskningsområdet godt. Siden 2004 har han vært direktør i Utdanningsdirektoratet.

I perioden 2011-2013 var han spesialutsending for utdanning og forskning ved den norske OECD-delegasjonen i Paris. Han har vært ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet og ledet avdeling for kompetanse og arbeidsliv. Han har også erfaring fra Finansdepartementet der han var avdelingsdirektør i Finansavdelingen.

– Kunnskapsdepartementet forvalter en stor og viktig sektor som jeg kjenner godt. Jeg ser frem til å jobbe sammen med politisk ledelse og dyktige ansatte for å sikre et godt utdannings- og forskningssystem, sier Skarheim.