Historisk arkiv

Kunnskapsministeren besøkte UiO

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ønsker å lære mer om høyere utdanning og forskning i Norge, og fredag besøkte han Universitetet i Oslo.

Regjeringen ønsker at flere universiteter, høyskoler og forskningsmiljøer utvikler fremragende forskning og bedrer samarbeidet mellom studenter og næringsliv. Fredag fikk han en innføring om hvordan UiO samarbeider med næringslivet om forskning, utdanning og rekruttering av studenter.

Studentene ved Institutt for Informatikk har fått til en møteplass med næringslivet. Dagen@IFI er en årlig møteplass mellom studenter og næringsliv. Bedriftene er interessert i å rekruttere talenter, og de fleste av studentene i Dagen@IFI er allerede sikret jobb før de er ferdige med utdanningen, ifølge UiO.

- Jeg er imponert over hva studentene her får til. De er innovative, dyktige og initiativrike. Mye har endret seg siden jeg selv tok mastergrad i statsvitenskap her. Den gang var vi ikke så opptatte av karrieren etterpå, men tenkte nok mest på selve studiet. Disse studentene klarer å gjøre seg attraktive for næringslivet lenge før de er uteksaminert, sier Røe Isaksen.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen besøkte UiO fredag 17. januar 2014 (Foto: KD)
Verdensledende forskning

Statsråden fikk også se nærmere på MiNaLab som driver avansert nanoteknologi. MiNaLab tilpasser sin forskning til næringslivets behov, og er verdensledende innenfor sine områder. På MiNaLab har de det ypperste av muligheter for avansert materialforskning. Laboratoriet inneholder utstyr og komplett prosesslinje for silisuim. Både Universitetet i Oslo og SINTEF holder til på MiNaLab.

-MiNaLaben er et godt eksempel på anvendt forskning som klarer å være aktuelle for næringslivet. Vi ønsker at flere forskningsmiljø i Norge skal bli mer relevante for næringslivet, sier Røe Isaksen.

Kunnskapsmininsteren skal de nærmeste månedene besøke blant annet Universitetet i Stavanger, Universitetet i Bergen, Høyskolen i Bergen, Handelshøyskolen BI i Oslo, Norges Tekniske og Naturvitenskapelige Universitet i Trondheim, Høyskolen i Ålesund og Universitetet i Nordland.