Historisk arkiv

Kunnskapsdepartementet ber om redegjørelse fra IBO

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsdepartementet ber International Baccalaureate Organization (IBO) om en redegjørelse etter at flere av årets avgangselever fra IB mener diplomet ikke viser riktige karakterer. IBO avlyste tidligere i år vårens eksamen for sine elever i videregående opplæring på grunn av covid-19.

– Det verserer ulike påstander i media om hvilken metode IBO har brukt for å fastsette karakterer for sine elever. Dette er en uheldig situasjon for de det angår. Derfor ber vi om denne redegjørelsen fra IBO, sier statssekretær for kunnskaps- og integreringsministeren, Grunde Almeland.

Kunnskapsdepartementet informerte i vår i et møte med IB Norge om de norske planene etter at eksamen ble avlyst.

All IB-opplæring i hele verden følger skolesystemet til International Baccalaureate Organization. Dette inkluderer en egen fag- og timefordeling, eksamensordning og karaktersetting. Ifølge det norske regelverket skal opplæringen ved internasjonale skoler være i samsvar med den internasjonale skolens læreplan.

– Vi forstår at IB-elevene ønsker at høyskoler og universiteter skal ta hensyn til at deres karakterer i år ikke er avgjort som normalt på grunn av viruset. Men verken Kunnskapsdepartementet, Samordna opptak eller universiteter og høyskoler kan endre et offisielt diplom fra IB eller andre skolesystemer. Dette er en sak som IBO må håndtere, sier statssekretær for forskning- og høyere utdanningsministeren, Aase Marthe J. Horrigmo.