Historisk arkiv

Kunnskaps- og integreringsministerens innledning på pressekonferansen om koronasituasjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melbys innledning om koronasituasjonen på pressekonferansen i Marmorhallen 19. februar 2021.

(sjekkes mot fremføring)

Takk, statsminister.

Mange barn og unge har hatt det vanskelig lenge.
Det har vært få aktiviteter og lite sosial kontakt.

Vi vet at det har vært tungt for mange. Nå tar vi noen grep for å gjøre det bedre og jeg er veldig glad for at vi kan gjøre det. Og som statsministeren var inne på gjør vi det enklere for barn og unge som driver idretter som innebærer nærkontakt når de skal ha konkurranser eller idrettsarrangementer utendørs som samler deltakere fra samme kommune. Det er jeg veldig glad for.

Sammen med at barn og unge under 20 år i dag kan trene både innendørs og utendørs, håper jeg at dette skaper en bedre hverdag og en mer normal hverdag for flere.

Det bra at vi nå kan slippe litt opp, og det gjelder også studentene.

Vi har sett mange historier om studenter som har vært på rommet eller hybelen med en bunke bøker og en skjerm. Helt alene.

Det kan være tøft nok i seg selv – uten familie og venner.

Ekstra vanskelig er det når de fleste fysiske møter med medstudenter og forelesere har vært avlyst.

Det er ikke lett å få nye venner når man bare kan møtes digitalt.

Derfor er jeg veldig glad for at vi nå også kan gjøre noen lettelser for studenter.

  • Studenter kan nå være mer fysisk til stede ved undervisning på universiteter, høyskoler og fagskoler – med forsterkede smitteverntiltak.

  • Åpning av campus på høyskoler og universiteter inkluderer også tilgang til lesesaler og biblioteker med smitteverntiltak.

  • Større forelesninger og sammenkomster bør fremdeles unngås. Undervisning i mindre grupper kan enklere organiseres på en smittevernfaglig god måte.
    Dette kan derfor gjennomføres.

Det er ikke sånn at alt blir som før helt ennå. Vi har fortsatt en vei å gå før vi er ferdig med dette viruset. Men vi ønsker med dette å la barn og unge få litt flere muligheter i en vanskelige tid.

Jeg håper disse lettelsene bidrar til å gjøre studenthverdagen litt lysere.

Vær så god, Kjell Ingolf.