Historisk arkiv

Patrica Espinosa ny leder av FNs klimakonvensjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Klima- og miljødepartementet

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har utpekt meksikanske Patrica Espinosa til ny leder for FNs klimakonvensjon. – Patrica Espinosa er et godt valg til en meget viktig stilling, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Patrica Espinosa er tidligere utenriksminister i Mexico og har en bred diplomatisk karriere. Hun overtar som leder av klimakonvensjonen etter Christiana Figueres. Foto: DevraBerkowitz.

Patrica Espinosa er tidligere utenriksminister i Mexico og har en bred diplomatisk karriere. Foto: Devra Berkowitz, FN. 

Klimakonvensjonen (UNFCCC) er en internasjonal traktat som skal begrense globale utslippene av klimagasser. Konvensjonen ble vedtatt under FN-konferansen om miljø og utvikling i Rio de Janeiro i 1992.

Bred erfaring som politiker og diplomat

Patrica Espinosa overtar som leder av klimakonvensjonen etter Christiana Figueres. 

– Hennes bakgrunn som politiker og diplomat gjør at jeg er sikker på at Espinosa vil lede FNs klimakonvensjon på en god måte. Det er nå Parisavtalen skal omsettes i praktisk handling. Det er betryggende å ha henne i førersetet i oppfølgingen, sier Vidar Helgesen.

Espinosa spilte en avgjørende rolle under klimakonferansen i Cancun i 2010 og bidro til å sette forhandlingene om en ny, global klimaavtale på sporet igjen etter det mislykkede klimamøtet i København året før.