Historisk arkiv

Nyheter

Sandnes kommune får innovasjonsprisen 2015

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Sandnes kommune fikk fredag kommunesektorens innovasjonspris for deres spennende og innovative arbeid med russisk matematikk og deres systematiske arbeid med innovasjon gjennom mange år. Stavanger og Asker mottok også diplom og gode ord for sitt innovasjonsarbeid.

Statssekretær Paul Chaffey deler ut innovasjonsprisen til Sandnes kommune.
Statssekretær Paul Chaffey delte ut innovasjonsprisen, som er på 500.000 kroner, til Sandnes kommune fredag. Foto: Arendalskonferansen

Det er andre gang Kommunal- og moderniseringsdepartementet deler ut innovasjonsprisen, som har som mål å motivere til mer nytenkning i kommunesektoren. I fjor var det Arendal kommune som fikk prisen. Det er Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) som er sekretariat for prisen.

- Skal vi løse fremtidens velferdsoppgaver må vi jobbe smartere enn i dag. Innovasjonsprisen er et bidrag til dette. Det er utrolig artig å se hvor mye innovativt som skjer i norske kommuner. Jeg håper mange kommuner blir inspirert av de gode tiltakene. Vi kan fortsatt bli enda flinkere til å lære av hverandre, sier statssekretær Paul Chaffey.

Sandnes ble årets mest innovative

Chaffey delte ut prisen på Arendalskonferansen fredag. Sandnes kommune ble tildelt årets pris, og får 500.000 kroner fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Sandnes søkte på innovasjonsprisen med hele tre ulike innovasjonsprosjekter. Juryen gir prisen for prosjektet "Russisk matematikk", men vektlegger også det systematiske og langsiktige innovasjonsarbeidet i kommunen.

- Sandnes kommune har tatt elevene på alvor, samarbeidet med akademia og innført helt nye undervisningsmetoder i matematikk. Resultatet er at alle elevene har oppnådd mye høyere mestringsnivå uten at det har krevd ekstraordinære ressurser. Det er imponerende, sier Chaffey om vinnerprosjektet.

Tre sterke finalister

Sandnes fikk konkurranse av Asker og Stavanger kommune helt til siste runde. De tre finalistene representerer et bredt spekter av innovasjonsarbeid.

Asker får diplom for sitt arbeid med en innovasjonsstrategi for hele kommunen, som har involvert både medarbeidere, administrativ ledelse og politikerne. Stavanger blir hedret for sin innovative anskaffelse av nytt driftssystem for kommunenes bygg.