Historisk arkiv

10.000 har besøkt 22. juli-senteret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

- Jeg er glad for at så mange allerede har besøkt utstillingen i 22. juli-senteret, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Besøkstallene viser at det er behov for storsamfunnet å ha et sted som formidler informasjon og kunnskap om det som skjedde 22. juli 2011. Senteret skal være et læringssted for å minne oss om det som skjedde og om betydningen av å stå imot hat og ekstremisme, sier Sanner.

Utstillingen i 22. juli-senteret viser hendelsene den dagen, hvordan vi som nasjon sto opp mot terroren og hvordan vi som rettssamfunn tok oppgjør med terroristen.

- Tilbakemeldingene fra besøkende er svært gode og viser at senteret er viktig og riktig, selv om utstillingen er vond og krevende, sier Sanner.

- Om litt over 3 uker er det skolestart og jeg håper mange skoleklasser vil besøke 22. juli-senteret, sier Jan Tore Sanner. Senteret tar imot klasser fra 9. trinn og oppover. Det er utviklet egne nettressurser som lærere kan ta i bruk som forberedelser til besøk i senteret. En pedagogisk tilrettelegging av hendelsen 22. juli 2011 dreier seg ikke bare om å overføre kunnskap om det som faktisk skjedde, men åpner opp for verdidiskusjoner og refleksjoner. - Åpenhet og kunnskap er vårt beste vern mot hat, vold og ekstremisme, sier Sanner.

22. juli-senteret er åpent mandag til lørdag fra klokken 10-17 og søndag fra klokken 12-16. På grunn av stor pågang anbefales besøkende å møte opp minst en time før stengetid.

22. juli-senteret har holder til i deler av Høyblokka i regjeringskvartalet. Adressen er Akersgata 42.