Historisk arkiv

Gratulerer med samefolkets dag 6. februar 2015!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

- Det er flott å se at samefolkets dag er en stor festdag som mange samles for å feire. I dag er det arrangementer både i barnehager og skoler, tettsteder og byer i hele landet, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

 -Denne dagen er en fin anledning til å markere det samiske fellesskapet i Norden og feire Norges urfolk. Jeg skal feire dagen med lunsj i Oslo Rådhus sammen med mange barn, sier statsråd Sanner.

Statssekretær for samiske saker, Anne Karin Olli, deltar på feiringen ved Sverresborg folkemuseum i Trondheim.

- Dette blir min første feiring av samefolkets dag som statssekretær. Jeg gleder meg til å markere dagen sammen med samer i sørsamisk område i Trondheim, stedet hvor det første samiske landsmøtet ble holdt, sier statssekretær Anne Karin Olli.

Dagen blir også markert i departementsfellesskapet.

Samefolkets dag feires til minne om det første samelandsmøtet som ble holdt i Trondheim 6. februar i 1917. Dagen markerer det samiske flagget og fellesskapet på tvers av landegrensene på Nordkalotten. Det samiske flagget er felles for samene i Norge, Sverige, Finland og Russland og et felles symbol for hele det samiske folket. Dagen ble for første gang feiret i 1993 og ble offisiell flaggdag i Norge i 2004.

Læhkoeh biejjine – Vuorbbe biejvijn – Lihkku beivviin – Gratulerer med dagen!