Historisk arkiv

Presseinvitasjon:

Pressevisning av 22. juli-senteret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Kommunal- og moderniseringsdepartementet inviterer til pressevisning tirsdag 21. juli kl. 13.30. NB: Nytt starttidspunkt pga mange påmeldte.

Utstillingen i 22. juli-senteret forteller om terrorangrepene 22. juli 2011 og samfunnets håndtering av angrepene i tiden etterpå. Senteret er lokalisert i deler av første etasje i Høyblokka i regjeringskvartalet.

Under pressevisningen vil Tor Einar Fagerland, prosjektleder for utstillingen, fortelle om hvordan utstillingen er bygd opp og vise pressen rundt.

Sperrefrist
De som ble direkte berørt 22. juli 2011 har anledning til å se utstillingen før den åpner for publikum. Siste omvisning for de berørte er beregnet avsluttet 21. juli  kl. 18.30.
Ny sperrefrist på bilder og eventuell tekst fra pressevisningen er 21. juli kl. 18.30. Av hensyn til de pårørende ber vi redaksjonene respektere dette.

Påmelding
På grunn av plasshensyn ber vi om påmelding til pressevisningen. Send e-post til akl@kmd.dep.no med navn (på samtlige, både journalist og fotograf), redaksjon og telefonnummer.
Pressevisningen er kun åpen for pressen, husk pressekort.
Oppmøte på Johan Nygaardsvolls plass ved vannspeilet kl. 13.20.

Frist for påmelding til pressevisningen: Mandag 20. juli kl. 16.00

22. juli-senteret åpnes av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner 22. juli kl. 09.45. Vi gjør oppmerksom på at pressen ikke har anledning til å besøke utstillingen under den offisielle åpningen. Det blir tatt bilder og video fra omvisningen som blir gjort tilgjengelig for pressen. Senteret åpner for publikum kl. 14.00 samme dag.

Institutt for historiske studier ved er Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet NTNU har det faglige ansvaret for senteret. Utstillingen er laget i nært samarbeid med AUF og Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene. Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon står for driften.

Kontaktperson: Seniorrådgiver Ann Kristin Lindaas, tlf. 4524 1781, e-post akl@kmd.dep.no

Presseinvitasjonen er oppdatert 20. juli.