Historisk arkiv

Minsak.no lansert på samisk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

– Jeg er glad for at vi nå har fått på plass en løsning som gjør det mulig å fremme saker til kommunestyret eller fylkestinget også på samisk via minsak.no. Det er viktig at samiske språkbrukere kan få bruke sitt eget språk på flest mulig offentlige arenaer, sier statssekretær Anne Karin Olli.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet lanserer nå nettstedet minsak.no på nordsamisk. Nettstedet gir deg mulighet til å sette saker på den politiske dagsordenen i kommunen eller fylkestinget. Du kan foreslå en sak du brenner for – og samler du nok underskrifter, må kommunestyret behandle saken din.

Fra nettstedet ble lansert i 2013 har mer enn 750.000 brukere besøkt siden. Det er sendt inn til sammen 319 saker til 118 kommuner. Temaer som ofte engasjerer er skole, samferdsel, kulturvern og friluftsliv. I tillegg er det for tiden over 500 innbyggerforslag som er åpne for nye underskrifter.

 

Fakta om innbyggerforslag (Minsak.no)

  • Alle kan foreslå saker i sin egen kommune eller fylkeskommune. Du må ikke ha stemmerett eller ha fylt 18 år.
  • Kommunestyret eller fylkestinget plikter selv å ta stilling til et forslag som gjelder kommunens eller fylkeskommunens virksomhet, dersom minst 2 prosent av innbyggerne, alternativt 300 i kommunen eller 500 i fylket, står bak forslaget.

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00