Historisk arkiv

Kulturministeren til Kina 21.-27. mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Kulturminister Linda Hofstad Helleland reiser til Kina 21.-27. mai.

De to første dagene skal kulturministeren representere WADA i kraft av å være WADA visepresident på: 14th Asia/Oceania Region Intergovernmental Ministerial Meeting on Anti-Doping in Sport i Hangzhou (22-23 mai). Fra 24.-27. mai leder statsråden en idretts- og kulturdelegasjon i Beijing.

På reisen skal statsråden blant annet følge opp innholdet i samarbeidsavtalen som statsminister Erna Solberg undertegnet under sitt besøk i Kina.

Kulturministerens delegasjon består av aktører som er involvert i oppfølgingen av samarbeidsavtalen, dvs. Kulturdepartementet, UD v/ ambassaden i Beijing, Norges idrettsforbund, Norges skiforbund, Norges skiskytterforbund og Antidoping Norge.  

– Idrett og kultur bidrar til at det blir knyttet nære bånd mellom nasjoner, og departementet er opptatt av økt samarbeid mellom Norge og Kina. Jeg ser derfor fram til å lede denne viktige delegasjonen, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

I reisen inngår også et kulturprogram der fornyet og styrket kultursamarbeid med Kina vil stå sentralt. Statsråden skal ha besøke Den forbudte by og ha møte med Nasjonalbiblioteket. Statsråden skal videre åpne en utstilling med bilder av Håkon Gullvåg i kunstakademiet i Tianjin. 

Les mer om det litterære programmet for reisen på NORLAs nettside