Historisk arkiv

Regjeringen vil foreslå støtte til sykkel- VM i Bergen i 2017

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Regjeringen vil i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2014 legge fram et bevilgningsforslag til sykkel-VM i Bergen i 2017 på i alt 30 millioner kroner.

Pressekonferanse om Sykkel-VM i 2017. F.v. byrådsleder i Bergen Ragnhild Stolt- Nilsen, kulturminister Thorhild Widvey, Norges Cykleforbund president Harald Tiedemann Hansen og idrettspresident Børre Rognlien.
F.v. byrådsleder i Bergen Ragnhild Stolt- Nilsen, kulturminister Thorhild Widvey, Norges Cykleforbund president Harald Tiedemann Hansen og idrettspresident Børre Rognlien. (Foto: KUD/Wenche Nybo) Klikk på bildet for større versjon.

Regjeringen vil i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2014 legge fram et bevilgningsforslag til sykkel-VM i Bergen i 2017 på i alt 30 millioner kroner.

- Sykkel-VM er et stort og spennende mesterskap. Forrige gang sykkel-VM på landevei ble arrangert i Norge var i 1993.  Regjeringen ønsker å bidra til at Norge kan være vertsnasjon for enkelte internasjonale idrettsmesterskap gjennom tilskudd til anlegg, sier kulturminister Thorhild Widvey.

- Anlegget for mesterskapet; veiene og omgivelsene er allerede på plass. Omkranset av syv fjell og med nærhet til havet kommer det til å bli spektakulært, men vi ser at mesterskapet har særskilte anleggsutfordringer sammenlignet med andre mesterskap. Derfor vil vi i revidert nasjonalbudsjett 2014 legge fram et forslag om tilsagnsfullmakt der en foreslår at Stortinget samtykker i en bevilgning på i alt 30 millioner kroner for å arrangere sykkel-VM i Bergen i 2017, sier Widvey.

Bevilgningen skal dekke mesterskapets behov for midlertidige vei-, sikkerhets- og kollektivtiltak i tråd med søknaden, som følge av at mesterskapet vil bruke det eksisterende veinettet. Bevilgningen skal også dekke politiets merkostnader i forbindelse med stenging og regulering av løypetraseene under gjennomføring av rittene.

- Vi håper at dette vil bidra til at Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Norges Cykleforbund vinner fram med søknaden overfor Det internasjonale sykkelforbundet, sier kulturministeren.