Forsiden

Historisk arkiv

Ytterligere tilskudd til VM i orientering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Etter søknad har nå Kulturdepartementet besluttet å tildele ytterligere 1,3 millioner kroner i tilskudd til arrangementet. Disse midlene kommer fra Kulturdepartementets nye prøveordning med tilskudd til arrangører av internasjonale idrettsmesterskap i Norge som har begrensede kommersielle inntektsmuligheter.

Idrettsverdenen består av små og store idretter. Noen er veldig synlige og har betydelig markedspotensial, mens andre må jobbe mye hardere for å få satt sin idrett på dagsordenen.

 

– Det er viktig at også små og mellomstore særforbund, uten de store inntektene, kan arrangere internasjonale mesterskap. Derfor er jeg glad for at vi har funnet ytterligere midler til verdensmesterskapet i orientering i Østfold, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

 

– Det er flott at vi har fått på plass den nye prøveordningen, slik at vi kan gi en håndsrekning til mindre idretter som vil arrangere internasjonale mesterskap. Orienterings-VM i Østfold vil gi orienteringssporten oppmerksomhet og forhåpentligvis bli en folkefest, sier kultur- og likestillingsministeren.

 

Det er tidligere tildelt 2,7 millioner kroner til anleggselementer og kartproduksjon, og 2 millioner kroner til generell arrangementsstøtte.

 

– Det er svært gledelig at orienterings-VM, som snart braker løs på hjemmebane, mottar ytterligere økonomisk støtte fra staten. NIF ønsker, i likhet med Kulturdepartementet, flere internasjonale idrettsarrangement til Norge. Dette er viktige arenaer for å vise omverdenen hvordan slike arrangementer kan gjennomføres med nøkternhet, bruk av frivillige og med norsk entusiasme, sier idrettspresident Berit Kjøll.

 

– Et verdensmesterskap på hjemmebane vil øke arrangementskompetansen blant de frivillige som vil komme norsk idrett og hele samfunnet til gode. Dette vil utvilsomt føre til økt attraktivitet for orienteringssporten i Norge, sier idrettspresidenten.

 

VM i orientering arrangeres i perioden 12.-17. august og under mesterskapet vil det være deltakelse fra rundt 50 nasjoner og om lag 300 VM-deltakere. I tillegg vil det bli arrangert 6 publikumsløp med flere tusen deltakere per løp.

 

Verdensmesterskapet i orientering i Østfold vil bli det fjerde som Norge arrangerer. Tidligere: Kongsberg 1978, Grimstad 1997 og Trondheim 2010.