Historisk arkiv

Nye styremedlemmer i Talent Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Kulturdepartementet har oppnevnt Tom Remlov som ny styreleder og Shahzad Rana som nytt styremedlem i Talent Norge

- Det at Remlov og Rana har takket ja til å bidra som ny styreleder og nytt styremedlem i Talent Norge er jeg glad for. Begge to har erfaring og bakgrunn som er spennende for selskapets utvikling, både på kort og lang sikt. Samtidig vil jeg benytte anledningen til å takke styreleder John G. Bernander og styremedlemmene Bjørn O. Øiulfstad og Cecilie Broch Knudsen for innsatsen de har lagt ned i styret, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

Tom Remlov (f. 1949) har bl.a. vært teatersjef ved Den Nationale Scene, administrerende direktør og produsent for Norsk Film AS, leder for produsentlinjen ved Den norske filmskolen, og administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett fra åpningen i 2008. Fra 2015 til 1. april i år var han teatersjef ved Riksteatret.

Shahzad Rana (f. 1967) er en IT-gründer med informatikk- og filologiutdannelse, og jobber som teknologidirektør i Microsoft Norge. Han har markert seg som debattant i media, har vært en av dommerne i TV-serien Skaperen på TV 2, og har bl.a. ledet Det kriminalitetsforebyggende råd 2012–2014, og vært medlem av Teknologirådet i perioden 2012–2016. Han sitter også i styret i Det Norske Teatret.

Talent Norge AS ble stiftet 21. januar 2015 av Sparebankstiftelsen DNB, Cultiva - Kristiansand Kommunes Energiverksstiftelse og staten ved Kulturdepartementet.

Selskapets formål er å utvikle de fremste kunstneriske talentene i Norge i et samarbeid mellom staten og private aktører, og slik bidra til et kulturliv på høyt internasjonalt nivå og flere kunstnere i verdensklasse. Styret i Talent Norge har betydelig kunst- og kulturfaglig kompetanse og gjør grundige vurderinger av prosjektene som søker støtte, før eventuelle tildelinger.