Historisk arkiv

Regjeringen med 15 millioner til tiltak mot pengespillproblemer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Det ble i dag fordelt 15 millioner kroner gjennom regjeringens Handlingsplan mot spilleproblemer. Pengene går til forskning, informasjon, forebygging og behandling av spilleproblemer.

– For de fleste er pengespill hyggelig rekreasjon, og mange nordmenn har glede av å spille. Men for noen mennesker har pengespill utviklet seg til å bli et alvorlig problem. Derfor jobber vi kontinuerlig med tiltak som sikrer at pengespillpolitikken bygger på ansvarlighetshensyn, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

– Jeg er stolt over at vi i Norge har en pengespillpolitikk som setter ansvarlighet først. Derfor er det ikke tillatt for utenlandske selskaper å tilby pengespill i Norge, eller å rette disse tilbudene mot det norske markedet via internett. Disse selskapene er ikke underlagt de samme strenge ansvarlighetstiltakene som Norsk Tipping og tjener rått på at mange av kundene deres taper langt mer enn de har råd til. Slik ønsker vi ikke å ha det i Norge, sier Abid Q. Raja.

Handlingsplan mot spilleproblemer er finansiert gjennom overskuddet til Norsk Tipping og gjelder for perioden 2019-2021, Planen er den femte i rekken siden 2005.

Handlingsplanen har tre hovedmål:

  • Færrest mulig skal ha problemer med spill
  • Kunnskap om spill og spilleproblemer skal økes og deles
  • Tidlig identifisering og god behandling av problemspillere

Handlingsplan mot spilleproblemer