Historisk arkiv

De nordiske idrettsministrene ber om endring i draktregelverket for sandhåndball

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Fem nordiske ministere med ansvar for sport har i dag sendt et brev til det internasjonale håndballforbundet med en oppfordring om å endre draktregelverket slik at kvinnelige sandhåndballspillere kan få spille i drakter de er komfortable med.

- Idrett skal være inkluderende. Det sjokkerte meg da det norske sandhåndballandslaget ble bøtelagt for å spille i shorts i bronsefinalen under det europeiske mesterskapet i Bulgaria i sommer. Nå har jeg fått med meg mine nordiske idrettsministerkolleger, og sammen gir vi en tydelig beskjed til det internasjonale håndballforbundet om å endre draktregelverket, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

- Regelverket er ikke bare gammeldags, jeg mener også at det både er helt bak mål og diskriminerende. Vi må ha en idrett hvor alle føler seg velkomne og kan være komfortable når de utøver idretten sin. Mitt håp er at dette brevet, som vi har skrevet i fellesskap, vil føre til en varig endring for de kvinnelige sandhåndballspillerne, avslutter Raja.

Brevet som er sendt til det internasjonale håndballforbundet er signert av Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge og kan leses her.