Historisk arkiv

Matglede for eldre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Sammen med matentusiast Arne Hjeltnes og Fagerborghjemmets kjøkkensjef tilberedte landbruks- og matminister Sylvi Listhaug førjulsmiddag til 70 beboere i går.

- Måltidene skal være dagens høydepunkt også for eldre på institusjon. Maten må være innbydende og basert på gode råvarer slik at matgleden vekkes, sier Listhaug.

Mandag serverte landbruks- og matministeren en 3 retters middag med øl og dram, etterfulgt av 7 slag julekaker og kaffe.

I løpet av våren 2014 har statsråd Lishaug bevilget midler til å gjennomføre en serie på åtte inspirasjonskurs for kjøkkenpersonell på alders- og sykehjem landet rundt.

Landbruks- og matministeren oppfordrer alle landets ordførere til å spise på sine lokale alders- og sykehjem sammen med beboerne for å se om kvaliteten er tilfredsstillende. 

Førjulsmiddagen på Fagerborghjemmet var også et oppspill til konferansen ”Omsorg gjennom mat og måltider” som hun inviterer til i samarbeid med helse- og omsorgsminister Bent Høie i januar 2014. 

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug Arne Hjeltnes
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og Arne Hjeltnes i full gang på kjøkkenet på Fagerborghjemmet. (Foto: LMD) 
 
 
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og Arne Hjeltnes serverer mat til eldre på Fagerborghjemmet.
Det er servert, Thora Benedicte Almaas og Åge Stenseth smaker på maten. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug forskirker seg om at maten smaker. Til venstre eldrebyråd i Oslo, Aud Kvalbein. (Foto: LMD)