Historisk arkiv

Norsk øl hedret med Spesialitet-merket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Endelig har vi det første norske ølet behørig merket med Spesialitet-merket for unik smak, brygget på norsk råvare, kjærlighet og stolthet, sa landbruks- og matminister Sylvi Listhaug da hun delte ut det aller første Spesialitetmerket.

Endelig har vi det første norske ølet behørig merket med Spesialitet-merket for unik smak, brygget på norsk råvare, kjærlighet og stolthet, sa landbruks- og matminister Sylvi Listhaug da hun delte ut det aller første Spesialitetmerket til et norsk øl.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug delte i dag ut Spesialitet-merket for unik smak til ølet «Alstadberger» fra Klostergården håndbryggeri på Frosta. Utdelingen fant sted under Norsk Bryggeriforening sitt årsmøte i Bergen.

En milepæl
- Norsk ølbrygging har hatt en fantastisk utvikling de siste årene, og jeg er stolt over å få være den statsråden som deler ut det første Spesialitet-merket til et norsk øl. Det er en milepæl både for norske bryggerier og for selve merkeordningen. Forbrukerne verdsetter i stadig større grad norsk mat og drikke sammen i et helhetlig måltid. Dermed var det på tide å få øl inn i samme merkeordning som de andre unike norske smakene. Slik at vi kan vise forbrukerne veien til stadig flere gode norske smaksopplevelser, sa Listhaug under tildelingen.

Tradisjonstro kulturskatt
- Stjørdalsøl eller maltøl som vi kaller det, er spesielt. Spesielt i den forstand at vi melter og tørker maltet på samme måte som de gjorde i vikingtiden. Dette er en ekte og en tradisjonstro kulturskatt. For oss betyr Spesialitet-merket en anerkjennelse for håndverket melting og brygging, samt tradisjonene som har overlevd i Stjørdal. Økt oppmerksomhet om produktet og mulighet til vid distribusjon og godt salg håper vi også på, sier Roar Sandodden fra Klostergården håndbryggeri.

Landbruksminister Sylvi Listhaug delte ut Spesialitet-merket til Roar Sandodden (tv) og Jørn G. Andersen (th) fra Klostergården. Nina Sundqvist Direktør i Matmerk (t.v) .
Landbruksminister Sylvi Listhaug delte ut Spesialitet-merket til Roar Sandodden (tv) og Jørn G. Andersen (th) fra Klostergården. Nina Sundqvist Direktør i Matmerk (t.v) . (Foto: Matmerk)