Historisk arkiv

Norgesmestre i institusjonskokkfaget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Inger Haugene og Lars Helleborg ble nylig kåret til norgesmestre i NM i institusjonskokkfaget med en meget velsmakende og fargerik meny. De arbeider til daglig på Oslo universitetssykehus, hovedkjøkkenet Ullevål.

Inger Haugene og Lars Helleborg ble nylig kåret til norgesmestre i  NM i institusjonskokkfaget med en meget velsmakende og fargerik meny. De arbeider til daglig på Oslo universitetssykehus, hovedkjøkkenet Ullevål.

Matminister Sylvi Listhaug gratulerer vinnerne . - Haugene og Helleborg er gode forbilder for alle kokker som lager mat på institusjoner i Norge, sier Listhaug.  

Resultater viser at det er fullt mulig å kombinere smakfull, sunn mat med et kostøre på 55 kroner for mellommåltidet, lunsj og middag med dessert.

Mellommåltidet var en byggrisotto med creme fraiche og ristede solsikkekjerner. Lunsjen besto av marinert kalkunbryst med briecreme, salsa, hummus og knekkebrød.

Til middag laget de to NM-debutantene varmrøkt torsk, eple- og eddikmarinerte grønnsaker, grønnkålchips, pesto og rømmesaus. Desserten var en komposisjon av eplekompott og banan med limemousse, bringebærgele, daddelpure, sitronmelissesaus og valnøttkrokan.

Medaljevinnerne på pallen. Foran: leder i Kost- og ernæringsforbundet deler ut medaljene
Medaljevinnerne på pallen. Foran: leder i Kost- og ernæringsforbundet deler ut medaljene (Foto: Elisabeth Strøm/Kjøkkenskriveren)