Historisk arkiv

Julekalender 2015: Maten er største konkurransefortrinn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Kokkene på Lindesnes havshotell bruker mye tid på å lokalisere og bygge opp lokale matprodusenter. Målet er å løfte kjøkkenet til å bli Sørlandets beste hotellkjøkken.

Lindesnes Havshotell.
Lindesnes Havshotell. Foto: Lindesnes Havshotell

Hotellet ligger like ved Spangereidkanalen, og det er heller ikke langt til Lindesnes Fyr – Norges sydspiss. Vær, vind og natur er tydelig tilstede og hotellrommene og leilighetene er innredet i en skandinavisk lys stil som reflekterer det åpne landskapet og det spesielle lyset som finnes her ved sydspissen av Norge.

Julekalenderen til Landbruks- og matdepartementet
Julekalenderen til Landbruks- og matdepartementet har i år en quiz med ett nytt spørsmål om lokalmat og lokale matprodusenter hver dag fra 1. til 24. desember. Du kan vinne flotte lokalmatprodukter. I tillegg til dagspremiene trekker vi også tre vinnere av gavekort for 2 personer, ett døgn (lørdag-søndag) med kost og logi hos enten Torbjørnrud Hotell, Lindesnes Havshotell eller Handelstedet Forvik. For å være med i denne trekningen må du ha deltatt og svart riktig på quizen alle dagene i kalenderen.
Lindesnes Havshotell og området rundt.
Lindesnes Havshotell og området rundt. Foto: Lindesnes Havshotell

Fordeler ved å være et uavhengig familiehotell

Lindesnes Havhotell eies og drives av Gaute og Stig Ubostad. En familie med velutviklende vertskapsgener. Det startet med oldemoren og en leirplass for telt ved Rosfjordstranden i Lyngdal. Etter hvert bygde familien hytter og Rosfjord Strandhotell. I dag er det Stig og Gaute som driver begge hotellene. Lindesnes Havshotell overtok de etter en konkurs for drøyt to år siden.

– I dag er underskuddet som har preget regnskapene snudd til overskudd – og dette tror vi skyldes at vi gjennom å være et uavhengig familiehotell har mulighet til å skreddersy opplevelser og tilby langt mer enn tradisjonelle hotell kanskje gjør, sier Stig Ubostad. 

Barna koser seg på Lindesnes.
Barna koser seg på Lindesnes. Foto: Peder Austrud

Nytt og moderne

Lindesnes Havhotell ble bygget i 2010, og standarden er høy. Her finnes både SPA og treningsrom. Konferansemarkedet er viktig for hotellet, og en arrangementsansvarlig sørger for å tilpasse aktivitetene til deltakerne. 

Gaute og Stig ønsker at hotellet skal være et sted som folk veldig gjerne vil vende tilbake til. Rettere sagt ønsker de å gjøre hele denne sørligste delen av landet vårt til et enda mer attraktivt sted, og de har flere jern i ilden i så måte. Det neste store prosjektet er Knertenland - en opplevelsespark der Knerten spiller hovedrollen. I tillegg har de vært primus motorer for Sørlandsbadet i Lyngdal, og er medeiere i badet. 

Deler av hotellet.
Deler av hotellet. Foto: Lindesnes Havshotell.

Sterke gjennom samarbeid

Dyktige folk i Lindesnestraktene har funnet sammen, og dannet "Smaken av sydspissen". Denne høsten har de jobbet med et eget Sørlandsk Matmanifest for den lokale maten. 

– Vår største styrke finner vi i våre omgivelser og naboer. Det er utrolig mange flinke produsenter av gode råvarer og leverandører av gode opplevelser rundt dørene til hotellet og disse bruker vi aktivt for å skape gode opplevelser for våre gjester, avslutter Stig.

Rosfjord Strandhotell
Rosfjord Strandhotell. Foto: Rosfjord Strandhotell