Forsiden

Historisk arkiv

Populære hytter til utleie i hele Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

I sommer har Statskog pusset opp flere av hyttene som leies ut, for å gi et enda bedre tilbud til folket. Til tross for at noen av hyttene ikke har vært tilgjengelig, melder Statskog at nesten like mange har leid hytter i sommer, som i fjor.

– Statskog sin hytteutleie er eit særs godt tilbod. Det gjev gode moglegheiter for rekreasjon og unike opplevingar innan friluftsliv i store delar av Noreg, til ein rimeleg pris, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.  

De mest ettertraktede hyttene

Hyttene som har vært mest populære i sommer er Valsjøhytta, Elgstølen, Sjølyst, Synnervika, Veksenvika, Veksen og Lelanghytta. Disse har over 70 prosent belegg. I fjor var det kun tre hytter som hadde så mye besøk. Statskog rapporterer videre at gjester i ulike aldersgrupper og stadig flere turister fra utlandet benytter seg av tilbudet.

Statskog har hytter rundt om i hele landet, som kan leies av alle. Hyttene er enkelt utstyrt. Noen ligger sentralt og er lett tilgjengelig, mens andre ligger lenger unna bilveien og krever en god tur for å komme fram. I høstsesongen er det alltid stor etterspørsel etter hyttene som ofte ligger midt i gode jaktterreng.

Ny hytte i Rendalen

Statskog har satt i stand en helt ny hytte som ble lagt ut for leie denne uken. Hytta, Engelsvika, ligger ved Storsjøen i Rendalen og er en fantastisk perle med en unik beliggenhet helt i vannkanten. Den har Statskog stor tro på at vil bli populær fremover.

Statskog har stor tro på at den nye hytta vil bli populær fremover.
Statskog har stor tro på at den nye hytta vil bli populær fremover. Foto: Statskog SF.

Åpne buer og koier

I tillegg til utleiehyttene har Statskog over 100 åpne buer og koier. Mange av dem er hyppig besøkt denne sommeren. Buene passer godt som en kafferast underveis, eller som et kjærkomment tak over hodet langt unna folk i løpet av turen. 

 

Revbua i Femundsmarka er en av Statskogs 100 åpne buer og koier i Norge.
Revbua i Femundsmarka er en av Statskogs 100 åpne buer og koier i Norge. Foto: Geir Wagnild.

Landets største grunneier

Statskog er landets største grunneier. Statens grunn utgjør 59.000 km2, det vil si 1/5 av fastlands-Norge. Staten er 100 prosent eier av Statskog SF. Eierskapet utøves av landbruks- og matministeren.