Historisk arkiv

Lærte av norske eksportbedrifter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren samlet utvalgte norske eksportbedrifter for å lære av deres erfaringer.

Næringsminister Monica Mæland (H) lytter til en forretningsmann under et møte.
Næringsminister Monica Mæland (H) lytter til næringslivet Foto: Håkon Jacobsen

  Det er inspirerende og viktig å lære av bedrifter som har lykkes ute. Norge er et lite land, og internasjonal handel og eksport er helt sentralt for utviklingen av norsk næringsliv, sier Mæland.

Næringsministeren hadde invitert bedriftene til et møte på bakgrunn av at de var finalister til Eksportprisen for 2016. Prisen, som deles av de statlige virksomhetene GIEK, Eksportkreditt Norge og GIEK Kredittforsikring, har som formål å premiere norske eksportører som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom markeder ute.

 

Bilder av skilt med bedriftsnavn
Bedriftene som var representert Foto: Håkon Jacobsen

StormGeo, som blant annet leverer avanserte beslutningsstøtte til værkritiske operasjoner, vant Eksportprisen for 2016. I tillegg til StormGeo hadde næringsministeren samlet Gelato Group, Hexagon Ragasco, Jotron, Kongsberg Maritime og Nexans Norway til et møte for å lære mer om hvorfor selskapene hadde lykkes.

 

Fem menn i dress bak et møtebord
Representanter for de nominerte bedriftene til Eksportprisen Foto: Håkon Jacobsen

– Bedriftene ga verdifulle tilbakemeldinger og råd som jeg tar med videre inn i vårt arbeid med å legge til rette for norske bedrifter, blant annet i den kommende industrimeldingen,sier Mæland.