Historisk arkiv

Ber næringslivet bidra i inkluderingsdugnaden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Nærings- og fiskeridepartementet

– Næringslivet bør bruke de gode tidene til å ansette flere med nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

I dag sender næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie ut et brev til en rekke (150) store bedrifter. Bedriftene oppfordres til å ta del i inkluderingsdugnaden.

– Det vi ønsker og håper er at flere norske bedrifter vil ansatte flere med nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en. Vi mener det er sløsing med ressurser at mennesker som kan og vil arbeide, ikke får bidra til å skape verdier og må leve av trygd, sier Røe Isaksen.

Målet med Inkluderingsdugnaden er å få flere i jobb ved å senke terskelen inn i arbeidslivet.  Dugnaden handler også om å gi dem som står utenfor mer kompetanse slik at de kan kvalifiseres til de ledige jobbene som finnes.

– Mange arbeidsgivere er kanskje ikke klar over at NAV har en rekke virkemidler som kan være til hjelp når man skal rekruttere personer som står utenfor arbeidslivet. Tiltakene kan styrke mulighetene for den enkelte arbeidssøker og gjøre det enklere for arbeidsgivere som vil ansette, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Med brevet vil statsrådene oppfordre norske arbeidsgivere til i større grad å lete bredt for å finne nye ansatte som kan hjelpe bedriften med å skape verdier.

Les brevet her (pdf).

Liste over mottakere (pdf).