Historisk arkiv

Nyheter

Nye nasjonale retningslinjer for dagligvarebransjen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Nærings- og fiskeridepartementet

Norske myndigheter har fått på plass nye retningslinjer for dagligvarehandelen i forbindelse med koronavirus-situasjonen. Tiltakene skal blant annet begrense smitte for kunder og ansatte i dagligbutikken. Det gis råd om renhold, tiltak for å trygge de ansatte og råd til kundene.

– Dette vil være til stor hjelp for butikkansatte som gjør en kjempejobb rundt omkring i hele landet, for å sikre nok mat til befolkningen. De er de nye hverdagsheltene, sier næringsminister Iselin Nybø.

Les rådene her

Norske myndigheter har registrert et behov for slike retningslinjer fordi vi ser at det lokalt rundt om i landet er kommet forskjellige typer påbud og restriksjoner i blant annet dagligvarebransjen. Retningslinjene, nye plakater og annet informasjonsmateriell er nå på plass, slik at alle kan forholde seg til de samme reglene.

– Jeg håper dette vil hjelpe situasjonen til dagligvarebransjen som befinner seg i en svært krevende situasjon, sier næringsministeren.  

Retningslinjene er jobbet frem i samarbeid med Helsedirektoratet, Mattilsynet og Folkehelseinstituttet.

– Dette er også nyttige og betryggende råd for kundene.  Jeg vil oppfordre dem til å følge helsemyndighetenes råd slik at vi alle sammen kan sørge for at handlingen skjer på en god og trygg måte. 

Plakater og infomateriell kan lastes ned her