Historisk arkiv

Ingen sammenslåing av Peppes og Dolly

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Nærings- og fiskeridepartementet

Departementet er enig med Konkurransetilsynet i at Umoe Restaurant AS sitt oppkjøp av Dolly Dimple's skal forbys.

Nærings- og fiskeridepartementet og Konkurransetilsynet har kommet til at de to pizzarestaurant-kjedene Peppes Pizza og Dolly Dimple's er svært like og derfor er nære konkurrenter.

15. september i fjor vedtok Konkurransetilsynet å stanse oppkjøpet av Dolly Dimple's. Umoe Restaurants klaget på vedtaket. 20. januar 2017 ble det klart at Nærings- og fiskeridepartementet vil opprettholde Konkurransetilsynets vedtak.

Det finnes svært mange forskjellige produkter og tjenester innenfor serveringsbransjen. Konkurransemyndighetene har i dette tilfellet vurdert om partene er nære konkurrenter eller ikke. Det har man kommet frem til at de er.

De to pizzakjedene tilbyr relativt like produkter, begge selger produktene gjennom restaurant, hjemlevering og take-away, og begge er kjeder med sterk merkevare og lik forretningsmodell.

En sammenslåing vil derfor oppheve konkurransen mellom de to de, og dette vil motivere til økte priser. Andre aktører i bransjen vil ha liten mulighet til å disiplinere den nye aktøren.

Departementets og Konkurransetilsynets vurdering er at en sammenslåing vil skape en vesentlig begrensning av konkurransen.

Fakta:

Peppes Pizza

- Umoe Restaurants AS eier Peppes Pizza AS. Umoe Restaurants er en ledende serveringskjede i Skandinavia med nærmere 350 restauranter og kaféer. Konsernet hadde en omsetning på omlag tre milliarder kroner i 2015. De har nærmere 4000 ansatte.

- Umoe Restaurants omfatter en rekke ulike serveringskjeder i Norge; Burger King, TGI Fridays, Peppes Pizza, Starbucks, samt en rekke mindre konsepter som er samlet under restaurantaktøren Blender.

- Peppes Pizza åpnet sin første restaurant i 1970 og har i dag 76 utsalgssteder fordelt over hele landet.  

Dolly Dimple's

-  Dolly Dimple’s er eid av Norgesgruppen Servicehandel AS (NGS) og ble grunnlagt i 1986.

-  Norgesgruppen Servicehandel driver også kjedene Deli de Luca, Tiger, Mix, Jafs og Kaffebrenneriet. NGS eier også 50 prosent av restaurantkjeden Big Horn.

- Dolly Dimple’s har 41 utsalgssteder fordelt over store deler av landet. De har til sammen 615 ansatte, og hadde i 2015 en samlet omsetning på 327,2 millioner kroner.