Historisk arkiv

Ny statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Nærings- og fiskeridepartementet

Hannah Sumeja Atić (28) er konstituert som statssekretær for næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Atić er konstituert i stillingen frem til 15. oktober. Hun har vært politisk rådgiver for Røe Isaksen siden 2016, først i Kunnskapsdepartementet og siden 2018 i Nærings- fiskeridepartementet. Hun er utdannet jurist ved Universitet i Bergen. Atić er vokst opp på Jevnaker i Oppland, men er opprinnelig fra Bosnia og Hercegovina.

– Hannah er strukturert og kunnskapsrik og har imponerende oversikt over hele bredden av det vi jobber med her i departementet. Jeg gleder meg til å fortsette det gode samarbeidet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Atić er tidligere leder i Hordaland Unge Høyre og har hatt en rekke verv i Bergen og Hordaland Høyre. Hun ble valgt inn i Bergen bystyre i 2015.

Bjarmann-Simonsen slutter

Daniel Bjarmann-Simonsen (33) har med virkning fra 21. juni 2019 fått avskjed i nåde fra stillingen som statssekretær for næringsministeren. Han skal starte i ny jobb som regiondirektør i NHO Nordland.

– Jeg vil gjerne takke Daniel for den flotte innsatsen han har gjort for næringspolitikken. Han har et brennende engasjement for politikk og næringsliv, det har spesielt folk i Nord-Norge merket, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Bjarmann-Simonsen ble utnevnt til statssekretær januar 2018 og kom da fra stillingen som prosjektsjef i Smart City og samfunnsomstillingsprosjektet «Ny by - ny flyplass». Han har tidligere hatt en rekke stillinger i offentlig og privat sektor, blant annet i to gründerbedrifter innenfor forlagsbransjen, marked og media.