Historisk arkiv

Andrea Leadsom (UK), Maroš Šefčovič (EU) og Tord Lien møttes i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Fredag deltok Storbritannias Minister of State i Energi- og klimadepartementet, Andrea Leadsom, visepresident i EU-Kommisjonen Maros Šefčovič og Olje- og energiminister Tord Lien på Oslo Energy Forum.

- Norsk gass og fornybar energi er ein del av energiløsningen for Europa. Å erstatte kull med gass er en effektiv måte å kutte utslippene på. Jeg er glad for de gode signalene EU og Storbrittania gir om behovet for norsk gass og videre energisamarbeid, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Talen til Tord Lien kan du lese her.

I sitt innlegg vektla Andrea Leadsom at Storbritania ser på Norge som en nøkkelpartner i energisamarbeidet, at landenes energipolitikk er sammenlignbar, og at Norge er en stabil leverandør som vil bidra til lavere utslipp i det europeiske energisystemet.

Visepresident i EU-kommisjonen Maroš Šefčovič påpekte at Europas energisystemer er i endring, og at stikkordene er dekarbonisering, diversifisering, digitalisering og demokratisering. Han understreket det gode samarbeidet med Norge på energisiden, og viste til at EUs gassbehov vil være stabilt frem mot 2030. I EU vil gass overta for kull, og være en viktig backup for sol- og vindkraft. Gass vil også i økende grad bli brukt i transport-sektoren.

Oslo Energy Forum har siden 1973 vært en møteplass for internasjonale aktører i energi-industrien.

(Olje- og energiminister Tord Lien her flankert av Andrea Leadsom, Minister of State i Energi- og klimadepartementet, og visepresident i EU-Kommisjonen, Maros Šefčovič. Foto: EBM/OED)