Historisk arkiv

Regjeringa Solberg

Enklere å bytte strømleverandør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgjevar: Olje- og energidepartementet

Den nye nettsiden strømpris.no gjør det enklere for forbrukerne å få oversikt over strømpriser og å bytte leverandør.

Mange opplever strømmarkedet som svært uoversiktlig; med mer enn 100 leverandører og et utall ulike kontraktstyper er det vanskelig for forbrukerne å orientere seg på egenhånd.

- Vi vet at prisforskjellene fra den dyreste til den billigste avtalen kan være på mange tusen kroner i året. Med strømpris.no vil det bli enklere for forbrukerne å finne den avtalen som passer dem best, sier forbrukerminister Solveig Horne (FrP).

Sammen med olje- og energiminister Tord Lien (FrP), Forbrukerrådet og Norges vassdrags og energidirektorat lanserte statsråden i dag strømpris.no.

- Jeg er glad for at Forbrukerrådet og NVE har laget et så nyttig verktøy for norske strømkunder. Fordelen med den nye tjenesten, er at du nå enkelt kan sammenlikne alle strømavtaler som er i markedet. At forbrukerne har god informasjon er viktig for effektiv konkurranse i kraftmarkedet, sier olje- og energiminister Tord Lien

En undersøkelse i regi av Forbrukerrådet viser at to av tre sjelden bytter leverandør, og dermed sannsynligvis betaler for mye for strømmen. På strømpris.no er det lagt opp til at man enkelt skal kunne sammenligne og bytte avtale eller selskap.

- Ved hjelp av noen få tastetrykk på strømpris.no vil man få oversikt over hvor god eller dårlig strømavtale man har. Man kan også enkelt klikke seg videre inn på den avtalen man ønsker å signere, og be kraftselskapet bytte avtale for seg, sier Horne.

Strømpris.no dekker hele det norske strømmarkedet og er utviklet av Forbrukerrådet med bistand fra Norges vassdrags- og energidirektorat og Konkurransetilsynet.