Historisk arkiv

Nordisk-baltisk 5G-strategi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Statssekretær Reynir Jóhannesson var i går vert for et møte i Samferdselsdepartementet om nordisk-baltisk samarbeid innenfor området for neste generasjons mobilteknologi (5G). I møtet ble det enighet om en felles nordisk-baltisk 5G-strategi.

Les strategien

– I den nordisk-baltiske regionen ligger forholdene godt til rette for å drive innovasjon og utvikle bedrifter. Men vi skal gjøre både Norge og hele regionen mer attraktiv for investorer og grundere, for alle som ønsker å utvikle spennende og nyttige tjenester på fremtidens mobil-nett. Som myndigheter skal vi være medspillere og sikre et fremtidsrettet lov- og forskriftsverk. Dette skal ivareta personvern og sikkerhet samtidig som det gis rom for å utvikle og teste det nye og ukjente, og skapes spillerom for å lykkes, uttalte Jóhannesson etter møtet.

Norden og Baltikum utgjør et betydelig marked på 33 millioner mennesker, og dette gir grunnlag for myndighetssamarbeid på tvers av landegrensene for å skape rammebetingelser for en rask utvikling og etablering av 5G-nett og -tjenester i regionen, ikke minst også med tanke på tingenes Internett (IoT).

Kontaktperson: Statssekretær Reynir Jóhannesson, mobil 465 48 595

(Foto: Tove Flølo/SD)