Historisk arkiv

Havariundersøkelsene etter Turøy-ulykken får nødvendige midler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Samferdselsdepartementet

– Regjeringen tar ansvar for å sikre at Statens havarikommisjon for transport har budsjettmidler til å gjennomføre havariundersøkelsene av helikopterulykken på Turøy og andre havariundersøkelser på transportområdet i 2016, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

I dag ga Kongen i statsråd samtykke til overskridelse av bevilgningen av driftsmidler til Statens havarikommisjon for transport med inntil 5 millioner kroner i forbindelse med havariundersøkelsen av helikopterulykken på Turøy.

Statens havarikommisjon for transport (SHT) har ansvar for å undersøke og avdekke årsakene til helikopterulykken på Turøy utenfor Bergen 29. april. Kostnadene i forbindelse med denne havariundersøkelsen vil overstige de midlene som SHT har tilgjengelig på sitt budsjett i 2016.

– Det er viktig å undersøke denne og andre ulykker grundig. Å komme til bunns i hvordan en slik ulykke kunne skje, er viktig for de etterlatte, men det er også avgjørende for å kunne unngå lignende ulykker i fremtiden, sier Solvik-Olsen.