Historisk arkiv

Nå blir det tryggere å kjøpe bruktbil

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Samferdselsdepartementet

– Regjeringen er opptatt av å modernisere og forenkle hverdagen til folk flest. Derfor er det flott at Statens vegvesen nå har laget en løsning hvor du enkelt kan sjekke kilometerstanden på en bil du har lyst til å kjøpe. Det gjør det både enklere og tryggere å være bruktbilkjøper, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Hver gang en bil er til EU-kontroll, blir kilometerstanden rapportert inn til Statens vegvesen. Det er disse tallene som nå er tilgjengelige på vegvesen.no, og om kort tid i appen "Bil og henger".

Kjøp av bil ligger på toppen av klagesaker hos Forbrukerrådet hvert eneste år. I noen av tilfellene har selger skrudd tilbake kilometertelleren uten å informere kjøper om dette. I andre tilfeller kan feil i kilometerstanden rett og slett skyldes en tastefeil. Nå kan alle bileiere enkelt sjekke om tallet som står på kontrollseddelen etter en EU-kontroll er riktig.

– Det skal være trygt å kjøpe bruktbil, og jeg håper at dette forholdsvis enkle tiltaket vil bidra til at færre bilkjøpere blir lurt, sier Solvik-Olsen.

 Les mer på Statens vegvesen sine nettsider.Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sjekker bilens kilometerstand på vegvesen.no. (Foto: Samferdselsdepartementet, klikk på bildet for høyoppløselig versjon)